Golf equipment in het betaald voetbal helpen by using MVO-projecten jaarlijks 283.299 mensen verder op het gebied van gezondheid, werk of onderwijs. Betaald voetbal organisaties (BVO’s) hebben juist in hun regio een zakelijke en maatschappelijke functie in het verbinden. In totaal zijn er 12.557 zakelijke en maatschappelijke bedrijven en organisaties actief in het betaald voetbal. 8,2 miljoen voetballiefhebbers In een samenleving waar mensen op zoek zijn naar saamhorigheid, zorgt het betaald voetbal voor verbinding. Tussen supporters op de tribune, tussen vrijwilligers op de club. En het verbindt voetballiefhebbers op de werkvloer, in de kroeg, op sociale media of in de wijk. Nederland telt eight,2 miljoen liefhebbers van betaald voetbal. Van de mensen die af en toe een wedstrijd op Television set kijken tot en satisfied seizoenkaarthouders die wekelijks in het stadion zitten. Per speelronde volgen miljoenen mensen de wedstrijden voor de buis en zijn er gemiddeld 205.574 mensen in het stadion te vinden. Gemiddeld eleven uur weekly Television kijken, naar het stadion gaan, praten around voetbal.
Zoals gezegd we zijn nu allemaal trots op Oranje. Maar besef dit: zonder de geweldige sportinfrastructuur hadden deze talenten nooit kunnen schitteren. Nederland is een klein, maar uniek sportland.
De afgelopen jaren zijn goede stappen gezet om de affect van het betaald voetbal verder te laten stijgen. Dit wordt bevestigd in het PWC rapport. Echter worden er ook aandachtspunten aangestipt.
Ook zorgt het betaald voetbal voor steeds meer werkgelegenheid. De BVO’s en de overkoepelende organisaties zijn goed voor 3.254 FTE’s. Indirect ligt dit aantal nog vele malen hoger, wanneer gekeken wordt naar alle bij het voetbal betrokken cameramensen, verkeerregelaars, horecapersoneel and many others. Waarde voor de regio Het rapport maakt naast de directe affect ook de indirecte waarde duidelijk. Die is minstens zo belangrijk. Profclubs vormen een platform voor lokale en regionale partijen om te verbinden en van betekenis te kunnen zijn. In totaal zijn er 12.557 zakelijke en maatschappelijke bedrijven en organisaties actief in het betaald voetbal. Through dit netwerk leren mensen elkaar kennen, voetballiefhebbers doen ze zaken satisfied elkaar, maar helpen ze elkaar ook verder. Het kan nog beter De afgelopen jaren zijn goede stappen gezet die ervoor hebben gezorgd dat de maatschappelijke affect van betaald voetbal verder is toegenomen. Dat geeft energie om door te pakken, want er zijn ook zaken die nog beter kunnen. Zoals diversiteit buiten de lijnen. Zo is slechts five% van de raad van bestuur van de BVO’s vrouw. En ook op het gebied van duurzaamheid zijn we nog lang niet klaar want slechts 36% van de BVO’s heeft een concreet duurzaamheidsbeleid.
Heel Nederland is nu trots op Oranje. Voetbal is in Nederland veel meer dan alleen een Activity. De grootste kracht van voetbal is dat het mensen verbindt, door een gemeenschappelijke sportbeleving en doelstelling.
Bij een gelijk aantal heeft de club die alfabetisch als eerste komt voorrang. Het share seizoenkaarthouders for each club for every gemeente wordt berekend doorway: (aantal seizoenkaarthouders van een club in een gemeente) / (totaal aantal seizoenkaarthouders in die gemeente).
Ontdek op een interactieve manier de spreiding van voetbalfans in Nederland : pic.twitter.com/OrX5VZWpss
De maatschappelijke impact is gemeten aan de hand van vijf thema’s, die gekozen zijn omdat ze herkenbaar zijn voor de BVO’s en aansluiten bij een aantal duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.
Voetbalfans vind je in heel Nederland. Zo wonen in alle 342 Nederlandse gemeentes voetballiefhebbers die in het bezit zijn van een seizoenkaart van hun favoriete club en in elke gemeente zelfs minstens acht seizoenkaarthouders.
De politiek presenteert vergaande bezuinigingsplannen die de sport en het voetbal keihard raken. Terwijl het voetbal juist enorm veel bijdraagt op economisch en maatschappelijk vlak. De aangekondigde lastenverzwaring op sport gaat op de lange termijn meer kosten dan dat het nu oplevert.
Vijf jaar geleden schreef PwC het rapport De kracht van voetbal. De methodiek die toen is ontwikkeld, is ook grotendeels voor dit onderzoek gebruikt, aangevuld satisfied nieuwe inzichten.
Dat betekent dat een voetballiefhebber maar liefst 28% van zijn of haar vrije tijd besteedt aan voetbal. Het grootste gedeelte besteedt de voetballiefhebber aan het kijken naar voetbal gerelateerde programma’s op de televisie, gevolgd doorway stadionbezoeken en het volgen van het betaald voetbal via social media marketing. Een deel van de voetbalsupporters is veelvuldig in de stadions te vinden. Wekelijks komen er in de eredivisiestadions ruim 18.000 mensen bijeen. Podium voor maatschappelijke thema’s
In een tijd waarin inclusiviteit en diversiteit belangrijke thema’s zijn, is het betaald voetbal een podium voor maatschappelijke discussies. Qua diversiteit scoort het betaald voetbal op het veld goed. Van de profvoetballers heeft 31% een niet-Nederlandse nationaliteit of dubbele nationaliteit.
Hoeveel impression het nu echt heeft op de maatschappij is voor de CED, ECV en de KNVB in kaart gebracht door PwC. De belangrijkste conclusies van dit onderzoek “
In alle 342 Nederlandse gemeentes wonen voetballiefhebbers die in het bezit zijn van een seizoenkaart van hun favoriete club! ℹ️